SPOORHUIS FILMHUIS

Filmzaal met 35 comfortabele stoelen
Na afloop nog even napraten in het bagagedepot

HET FIJNSTE FILMHUIS VAN NEDERLAND

Zondagavond 30 juni – weer een premiere in het Spoorhuis Vinkeveen:

PALINGDANS

De wereldwijde zoektocht naar het mysterieuze sexleven van de paling. 

Nederland 2024, regie Hans Dortmans, hier bestel je tickets

De afgelopen eeuwen is het niet gelukt het mysterie van de reproductiecyclus van de paling te doorgronden. Uit een expeditie naar de geboortegrond van de paling en een experiment om paling in een laboratorium te kweken, blijkt dat we veel moeite doen om dat mysterie te ontrafelen. Inclusief prachtig beeld uit onze eigen Vinkeveense plassen!
Weer een film die wij door onze samenwerking met natuurvereniging De Groene Venen als eerste kunnen brengen, in het premiere-weekend.

Zondagavond 30 juni 2024, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. We hebben airco! Film duurt 72 minuten en wordt voorafgegaan door een inleiding van natuurvereniging De Groene Venen.

Prijs inclusief koffie/thee water onbeperkt en wat lekkers euro 14,50 p.p.

Tickets voor Palingdans  bestel je hier.
Werkt de bestel-link niet op jouw computer: stuur een mail naar info@hetspoorhuis.nl en we lossen het op.

PS wij verwachten dat deze super film snel is uitverkocht. Als dat zo is overwegen wij een 2e voorstelling zondag 6 oktober, mail ons even als je daar interesse in hebt dan krijg je als eerste bericht mocht dit doorgaan: info@hetspoorhuis.nl

Zaterdagavond 13 juli – DUNE 1 EN DUNE 2

Beide delen van dit SciFi meesterwerk op 1 avond in Spoorhuis Filmhuis, op een groot beeldscherm met bioscoopkwaliteit beeld en geluid. Meer dan 5 uur lang genieten met  2 pauzes inclusief lekkere hapjes.

USA 2021 en 2024, regie Dennis Villeneuve, bestel hier je tickets. 

Wat moeten we nog zeggen over dit recente meesterwerk, de verfilming van de SciFi klassieker Dune geschreven door Frank Herbert. En nu kun je dus beide delen achter elkaar zien op een groot bioscoopscherm met super geluid. Is echt een andere beleving dan straks on-line kijken! 
Google de recensies maar – die zijn allemaal juichend. En terecht.
Tijdens de 2 pauzes krijg je lekkere hapjes, popcorn, zoetigheden, koffie, thee en frisdranken – is inclusief in de prijs.

Zaterdagavond 13 juli 2024, aanvang 20.00 uur uur, zaal open 19.30 uur. We hebben airco! Film duurt 5 uur en 20 minuten, plus 2 pauzes van 15 minuten is bijna 6 uur. Om 02.00 sta je vol nieuwe ervaringen weer buiten. 

Prijs: euro 29,50 p.p. all inclusive ook hapjes en frisdranken. Tickets voor Dune 1 en 2 bestel je hier. 
Werkt de bestel-link niet op jouw computer: plak dan deze link in je balk: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dune-1-dune-2-899987375467?aff=oddtdtcreator
Werkt het dan nog niet: stuur een mail naar info@hetspoorhuis.nl en we lossen het op.

Zondagmiddag  27 oktober :

De Wilde Noordzee

Natuur die zich niet laat temmen

Nederland 2024, regie Mark Verkerk, hier bestel je tickets. 

In de film De Wilde Noordzee wordt de kijker meegenomen onder de golven door de ogen van Peter van Rodijnen. Hij is een ervaren duiker en onderwatercameraman. Van het wilde blauwe water rond de Schotse eilanden naar de ondiepe delta van de lage landen en omhoog langs de dramatische kustlijn van de Noorse fjorden. De Wilde Noordzee is een filmisch avontuur en een ontdekkingsreis, die de Noordzee in volle glorie en al haar facetten zal laten zien. De film komt in het najaar uit, en dankzij onze samenwerking met Natuurvereniging De Groene Venen is dit prachtwerk zo vroeg in Vinkeveen te zien. 

Zondagmiddag 27 oktober 2024, aanvang  15.00 uur, zaal open 14.30 uur. Film duurt 85 minuten en wordt voorafgegaan door een inleiding van natuurvereniging De Groene Venen.

Prijs inclusief koffie/thee onbeperkt en wat lekkers euro 14,50 p.p.

Tickets voor De Wilde Noordzee bestel je hier.
Werkt de bestel-link niet op jouw computer: stuur een mail naar info@hetspoorhuis.nl en we lossen het op.

EERDERE VOORSTELLINGEN

Zondagmiddag en avond 12 mei 2024 het bijna 6 uur durende meesterwerk van Bertolucci over de strijd tussen fascisten en communisten in het Italië tussen 1900 en 1945. WOW! De communisten winnen, maar dan gaat het toch weer mis. Maar enkelen neurieden nog dagenlang de Internationale.
Novecento duurt bijna 6 uur en daarom 3 pauzes, die aangenaam werden besteed met een heerlijke Italiaans buffet in de zon. Een uitverkochte zaal, een verrukkelijke avond in Vinkeveen.
Zondag 14 april zagen we met TAR een meesterlijke film die ook veel vragen opriep. Cate Blanchett was inderdaad briljant, het bijzondere verhaal werd zeer indirect verteld in 2,5 uur. Food for thought, en daar is het Filmhuis ook voor.
Zondag 17 maart. WOW wat is die Emma Thompson goed. En Daryl McCormack ook trouwens. En wat een grappige, betekenisvolle en spetterende film is dit! Uplifting zouden de Engelsen zeggen. Of Marvelous!
De Groene Loper lag zondag 3 maart uit, want dankzij onze samenwerking met natuurvereniging De Groene Venen hadden we met 'Vogels kun je niet melken' weer een premiere in huis. Hier voorzitter Groene Venen Gerard Korthals met Spoorhuis directeur Gert Tetteroo.
Zondag 3 maart, twee voorstellingen in het premiere-weekend. Wat een indringende docu, over de moeilijke keuzes waar moderne boeren voor staan. Prachtig vastgelegd, oscarwaardig. I.s.m. natuurvereniging De Groene Venen.
Zondag 26 februari. Wat moet je van deze film zeggen: anders-dan-anders. Geen Disney. Wat een prachtig verhaal over anders zijn en acceptatie daarvan (for better and for worse). Mooi hoor, voor dit soort films is er Spoorhuis Filmhuis.
Zondag 4 februari 2024, matinee: TheVelvet Queen, wederom een van de beste die we hier ooit gehad hebben. Rustgevend, inspirerend, mooi, stemt to nadenken: wat is deze goed!
Zondag 14 januari 2024 avondvoorstelling: Le Otto Montagne. Een van de mooiste films ooit in ons Filmhuis. En die muziek..... Verder zeg ik er niets over, gaat dat zien!
Mooi hoor, we begonnen het nieuwe jaar zondagmiddag 14 januari 2024 met 'Onze Natuur: het Wilde België'. En wat is die natuur mooi! I.s.m. natuurvereniging De Groene Venen
Zondag 10 december avondvoorstelling: The Blue Caftan was een verrukkelijke, schrijnende, mooie, lieve en prachtig gespeelde film. Het speelveld is klein, de hoofdrolspelers proberen ge3en er het beste van te maken. Fantastisch!
Zondag 10 december matinee: wat een bijzondere vogel is de Grutto - mooi vastgelegd. Weer heerlijke natuurfilm ism natuurvereniging De Groene Venen (volgend jaar weer een serie mooie natuurfilms!)
Zondag 19 november 2023: Meesterlijk, een geweldige filmhuis film, zwaar en licht tegelijk. Heerlijk, voor dit soort films is het filmhuis er!
Zondag 5 november 2023. WAD een mooie film was dit: een meesterwerk van Ruben Smit qua verhaal (soms gruwelijk), beelden, muziek. SUPER, uitverkocht, ism natuurvereniging de Groene Venen.
Zondag 15 oktober 2023. Bijzondere Nederlands/Itailaanse film, de productie is van allure en het einde voor meerdere interpreataties vatbaar.
Zondag 24 september 2023, Wild Port of Europe. Een van de mooiste natuurfilms die wij samen met natuurvereniging De Groene Venen toonden, over de onvoorstelbaar rijke natuur in de haven van 010. Super!
Zondag 11 juni 2023. Dat was een van de mooiste filmavonden ooit filmfans. De film was met 6 uren lang maar zo mooi dat het toch weer te kort was. Inclusief heerlijke Italiaans maaltijd buiten aan lange tafels - een mooi afscheid van filmteam-leden en filmhuis mede-oprichters Theo en Marianne. In 2024 weer zo'n avond, eind mei,
Zondag 21 mei 2023. Een schrijnend en hartverscheurend verhaal over mannen en seksualiteit in het Zuid-Afrikaanse leger en hoe dat insituut mensen kapotmaakt. Prachtige film, geen Disney materiaal want het is niet eind-goed-al-goed. Integendeel.
Zondag 16 april 2023. Een van de mooiste films uit de Spoorhuis Filmhuis geschiedenis: verrassend/lekker Frans/emotionerend/lief/heerlijk. Je zou m nog een keer willen zien: Encore!
Zondag 12 maart 2023, heerlijke film, mooi verhaal, lekkere Britse humor.
2 uitverkochte voorstellingen zondag 19 februari, als voorpremiers van deze fantastische film die alles wat je denkt over de grond onder onze voeten verandert
De groene loper lag uit ivm de premiere, en voorzitter van natuurvereniging de Groene Venen Gerard Korthals (rechts op de foto) - die ook meewerkte aan de film - gaf een sterke introductie.
Zondag 12 februari 2023: een Japans meesterwerk over hoe om te gaan met het menselijk tekort. Drie uren lang genieten!
Zondag 12 februari 2023: Omdat Drive my Car 3 uren duurt hadden wij in de pauze heerlijke sushi van Ishushi in Mijdrecht. Dat gaan we vaker doen, film met passende (en vooral lekkere) maaltijd.
Zondag 29 januari 2023: prachtige film over het rijke onderwaterleven in Nederland. Met regelmaat dachten wij naar beelden uit verre oorden te kijken. Inclusief erg mooie inleiding van filmmaker Arthur de bruin, i.s.m. natuurvereniging De Groene Venen.
Zondag 15 januari 2023: een film uit Bhurma over een Yak en een klaslokaal kan dus ook briljant zijn. Wij waren diep onder de indruk van de acteurs, het camera-werk maar bovenal de magische wending die het verhaal aan het einde neemt. Ga deze zien!
Zondag 11 december 2022: niet bepaald een kerst-film om bij weg te zwijmelen, maar wat een indringend en mooi verbeeld epos van klassieke proporties. Halleluja Trompetten!
Zondag 20 november 2022, schitterende film over de natuur in onze Delta met hazen, stekelbaarsjes en nog veel meer. Met introductie van duiker en bioloog Rob Idema, ter gelegenheid van 50 jaar natuurvereniging De Groene Venen
13 november 2022, meesterlijk portret van het Parijs rond 1850 en dankzij het menselijk tekort nog altijd actueel. Een verrukkelijke avond.
30 oktober 2022, Heerlijke film over het dierenleven in Amsterdam, lekkere muziek en sterke inleiding van stads-ecoloog Geert Timmermans. Ter gelegenheid van 50 jaar De Groene Venen.
9 oktober 2022, briljante film, klein maar toch heel groot, over hoe een vrouw in Iran het systeem overleeft
25 september 2022, mooie (!) film met inleiding van regisseur Ignas van Schaik ter gelegenheid van 50 jaar natuurvereniging De Groene Venen
24 april 2022, de meningen over deze film waren nogal verdeeld..
24 april 2022, briljante film
20 maart 2022, briljante film
31 oktober 2021, briljante film
18 en 19 januari 2020, briljante film
15 december 2019, interessante film
17 november 2019, heel mooie film
20 oktober 2019, briljante film
20 oktober 2019, de film uitgekozen door wethouder Alberta Schuurs: briljant!
Wethouder Alberta Schuurs opende het Filmhuis op 20 oktober 2019, hier tussen voorzitter Klaas Pater en directeur Gert Tetteroo

Door Corona zijn in 2020, 2021 en 2022 diverse  voorstellingen afgelast – zoals Parasite en JoJo Rabbit – het was niet anders in die tijd.