SPOORHUIS FILMHUIS

Filmzaal met 35 comfortabele stoelen
Na afloop nog even napraten in het bagagedepot

HET FIJNSTE FILMHUIS VAN NEDERLAND

Zondagavond 14 april: Tar

USA 2022, regie Todd Field

TÁR speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek en draait om Lydia Tár, door velen gezien als een van de grootste levende componisten/dirigenten en de eerste vrouwelijke chef-dirigent ooit van een vooraanstaand Duits orkest.
Met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving. tweeëneenhalf uur lang, maar het verveelt geen minuut. 

Zondagavond 14 april  2024, aanvang 19.30, zaal open 19.00. Film duurt 158 minuten. Prijs inclusief koffie/thee onbeperkt en wat lekkers: euro 14,50

Tickets voor Tar bestel je hier.

Werkt de link niet plak dan deze link in de adresbalk: www.eventbrite.nl/e/tickets-tar-778684094087?aff=oddtdtcreator
Werkt het dan nog niet , ook niet als je je instellingen wijzigt: mail ons op info@hetspoorhuis.nl

Zondagmiddag en avond 12 mei: Novecento

Film duurt 5 uur en wordt 2 x onderbroken door heerlijke Italiaanse maaltijd

Bijna uitverkocht!

Italie 1976, regie Bernardo Bertolucci

Net als verleden jaar sluiten we het filmseizoen af met een epische film. Novecento (1900) is volgens velen de beste film aller tijden. 

Een halve eeuw Italiaanse geschiedenis terugbrengen tot ruim vijf uur film, dat was wat Bernardo Bertolucci in 1976 voor ogen stond met het tweedelige Novecento. Vijfendertig jaar later blijkt Bertolucci’s epos – in 2006 gerestaureerd – nog even imposant (en actueel!) als bij uitbreng.
In dit tweedelige epische meesterwerk geeft Bertolucci zijn romantische kijk op de Italiaanse klassenstrijd. Aan de hand van de vriendschap tussen landeigenaar Alfredo Berlinghieri (Robert De Niro) en boerenzoon Olmo Dalco (Gérard Depardieu) houdt de regisseur het Italië van de eerste helft van de twintigste eeuw tegen het licht.Laat je meeslepen in de epische strijd tussen communisten en facisten, rijk en arm, op het Italiaanse platteland.  Na de eerste 2 uren eten we een lekkere pasta-maaltijd met Italiaanse salade, en na 4 uren het Italiaanse dessert.  Wordt heel mooi dit! Zondagmiddag en avond 12 mei 2024,  aanvang 16.00, zaal open  15.30 uur.  Film duurt 307 minuten plus 2 pauzes voor de maaltijd: 1 x 40 minuten minuten voor de hoofdmaaltijd en 1 x 20 minuten voor het dessert.  Prijs inclusief koffie/thee water  onbeperkt en wat lekkers, plus pastamaaltijd, salade, Italiaans dessert:  euro 40,00 p.p. 

Tickets voor Novecento bestel je via email:  info@hetspoorhuis.nl

Geef svp het svp aan hoeveel gasten, en of er diëten zijn. Dit wordt een heerlijk avondje!

Eerdere voorstellingen

Zondag 17 maart. WOW wat is die Emma Thompson goed. En Daryl McCormack ook trouwens. En wat een grappige, betekenisvolle en spetterende film is dit! Uplifting zouden de Engelsen zeggen. Of Marvelous!
Zondag 3 maart, twee voorstellingen in het premiere-weekend. Wat een indringende docu, over de moeilijke keuzes waar moderne boeren voor staan. Prachtig vastgelegd, oscarwaardig. I.s.m. natuurvereniging De Groene Venen.
Zondag 26 februari. Wat moet je van deze film zeggen: anders-dan-anders. Geen Disney. Wat een prachtig verhaal over anders zijn en acceptatie daarvan (for better and for worse). Mooi hoor, voor dit soort films is er Spoorhuis Filmhuis.
Zondag 4 februari 2024, matinee: TheVelvet Queen, wederom een van de beste die we hier ooit gehad hebben. Rustgevend, inspirerend, mooi, stemt to nadenken: wat is deze goed!
Zondag 14 januari 2024 avondvoorstelling: Le Otto Montagne. Een van de mooiste films ooit in ons Filmhuis. En die muziek..... Verder zeg ik er niets over, gaat dat zien!
Mooi hoor, we begonnen het nieuwe jaar zondagmiddag 14 januari 2024 met 'Onze Natuur: het Wilde België'. En wat is die natuur mooi! I.s.m. natuurvereniging De Groene Venen
Zondag 10 december avondvoorstelling: The Blue Caftan was een verrukkelijke, schrijnende, mooie, lieve en prachtig gespeelde film. Het speelveld is klein, de hoofdrolspelers proberen ge3en er het beste van te maken. Fantastisch!
Zondag 10 december matinee: wat een bijzondere vogel is de Grutto - mooi vastgelegd. Weer heerlijke natuurfilm ism natuurvereniging De Groene Venen (volgend jaar weer een serie mooie natuurfilms!)
Zondag 19 november 2023: Meesterlijk, een geweldige filmhuis film, zwaar en licht tegelijk. Heerlijk, voor dit soort films is het filmhuis er!
Zondag 5 november 2023. WAD een mooie film was dit: een meesterwerk van Ruben Smit qua verhaal (soms gruwelijk), beelden, muziek. SUPER, uitverkocht, ism natuurvereniging de Groene Venen.
Zondag 15 oktober 2023. Bijzondere Nederlands/Itailaanse film, de productie is van allure en het einde voor meerdere interpreataties vatbaar.
Zondag 24 september 2023, Wild Port of Europe. Een van de mooiste natuurfilms die wij samen met natuurvereniging De Groene Venen toonden, over de onvoorstelbaar rijke natuur in de haven van 010. Super!
Zondag 11 juni 2023. Dat was een van de mooiste filmavonden ooit filmfans. De film was met 6 uren lang maar zo mooi dat het toch weer te kort was. Inclusief heerlijke Italiaans maaltijd buiten aan lange tafels - een mooi afscheid van filmteam-leden en filmhuis mede-oprichters Theo en Marianne. In 2024 weer zo'n avond, eind mei,
Zondag 21 mei 2023. Een schrijnend en hartverscheurend verhaal over mannen en seksualiteit in het Zuid-Afrikaanse leger en hoe dat insituut mensen kapotmaakt. Prachtige film, geen Disney materiaal want het is niet eind-goed-al-goed. Integendeel.
Zondag 16 april 2023. Een van de mooiste films uit de Spoorhuis Filmhuis geschiedenis: verrassend/lekker Frans/emotionerend/lief/heerlijk. Je zou m nog een keer willen zien: Encore!
Zondag 12 maart 2023, heerlijke film, mooi verhaal, lekkere Britse humor.
2 uitverkochte voorstellingen zondag 19 februari, als voorpremiers van deze fantastische film die alles wat je denkt over de grond onder onze voeten verandert
De groene loper lag uit ivm de premiere, en voorzitter van natuurvereniging de Groene Venen Gerard Korthals (rechts op de foto) - die ook meewerkte aan de film - gaf een sterke introductie.
Zondag 12 februari 2023: een Japans meesterwerk over hoe om te gaan met het menselijk tekort. Drie uren lang genieten!
Zondag 12 februari 2023: Omdat Drive my Car 3 uren duurt hadden wij in de pauze heerlijke sushi van Ishushi in Mijdrecht. Dat gaan we vaker doen, film met passende (en vooral lekkere) maaltijd.
Zondag 29 januari 2023: prachtige film over het rijke onderwaterleven in Nederland. Met regelmaat dachten wij naar beelden uit verre oorden te kijken. Inclusief erg mooie inleiding van filmmaker Arthur de bruin, i.s.m. natuurvereniging De Groene Venen.
Zondag 15 januari 2023: een film uit Bhurma over een Yak en een klaslokaal kan dus ook briljant zijn. Wij waren diep onder de indruk van de acteurs, het camera-werk maar bovenal de magische wending die het verhaal aan het einde neemt. Ga deze zien!
Zondag 11 december 2022: niet bepaald een kerst-film om bij weg te zwijmelen, maar wat een indringend en mooi verbeeld epos van klassieke proporties. Halleluja Trompetten!
Zondag 20 november 2022, schitterende film over de natuur in onze Delta met hazen, stekelbaarsjes en nog veel meer. Met introductie van duiker en bioloog Rob Idema, ter gelegenheid van 50 jaar natuurvereniging De Groene Venen
13 november 2022, meesterlijk portret van het Parijs rond 1850 en dankzij het menselijk tekort nog altijd actueel. Een verrukkelijke avond.
30 oktober 2022, Heerlijke film over het dierenleven in Amsterdam, lekkere muziek en sterke inleiding van stads-ecoloog Geert Timmermans. Ter gelegenheid van 50 jaar De Groene Venen.
9 oktober 2022, briljante film, klein maar toch heel groot, over hoe een vrouw in Iran het systeem overleeft
25 september 2022, mooie (!) film met inleiding van regisseur Ignas van Schaik ter gelegenheid van 50 jaar natuurvereniging De Groene Venen
24 april 2022, de meningen over deze film waren nogal verdeeld..
24 april 2022, briljante film
20 maart 2022, briljante film
31 oktober 2021, briljante film
18 en 19 januari 2020, briljante film
15 december 2019, interessante film
17 november 2019, heel mooie film
20 oktober 2019, briljante film
20 oktober 2019, de film uitgekozen door wethouder Alberta Schuurs: briljant!
Wethouder Alberta Schuurs opende het Filmhuis op 20 oktober 2019, hier tussen voorzitter Klaas Pater en directeur Gert Tetteroo

Door Corona zijn in 2020, 2021 en 2022 diverse  voorstellingen afgelast – zoals Parasite en JoJo Rabbit – het was niet anders in die tijd.