Komende Evenementen

De Glorie van Vinkeveen: Kaas

zaterdagavond 18 maart  (uitverkocht) en zondagavond 19 maart 2023 – kaasfondue a la Van der Arend

UPDATE: ZATERDAG UITVERKOCHT – OP VELER VERZOEK NU OOK ZONDAGAVOND 19 MAART!

Vinkeveen heeft door Annie en Leon van der Arend een van de beste kaasboerderijen van Nederland in huis. Dat vieren we in de week van de kaas met een Demmerikse kaasfondue inclusief de heerlijke groenten en soepen van de plaatselijke groentehal Kok en verhalen, interviews, songs en video’s over kaas en de Demmerikse polder.

Het menu:

Ontvangst met  een Kyr of Kyr Royal en paling op toast uit de Vinkeveense plassen (van palingvisser Bert Klinkhamer – die ook komt vertellen over paling alhier)

Kopje tomatensoep van groentehal Kok

Demmerikse kaasfondue a la Van der Arend
met om te dippen lekker brood, tomaatjes/paprika/bloemkool/komkommer, chorizo, gekookte worst, nachos
Tevens een frisse salade van groentehal Kok

Dessert: frisse appeltaart van banketbakker Mens, koffie, thee

Kosten: 49,50 per persoon inclusief frisdranken, wijn en bier. Zaal open 18.00, begin programma 18.30.

Voor zondag 19 maart: Wordt mooi hoor, Reserveren doe je hier
Werkt de link voor zondag niet op jouw computer: plak dan dit adres in je balk: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-de-glorie-van-vinkeveen-kaasfondue-a-la-van-der-arend-zondagavond-516773281797

Zaterdag 18 maart is uitverkocht. 

Als Eventbrite niet werkt op jouw computer stuur even een email naar info@hetspoorhuis.nl 

Polderperformances II: Mijn vlakke land
Zondag 10 september 2023

Polder, muziek, optredens, lekkere hapjes en veel natuur
Polder Performances in 2022 in het Spoorhuis: duo Ludique, die er ook in 2023 bij zijn.

GRASSROOTS – SMAAKT NAAR OEROL – OPTREDENS – RELAXEN – MONUMENTEN – WANDELEN – POP – KLASSIEK – GEDICHTEN – CHANSONS – KAAS – FIETSEN – POLDER – NATUUR – LEKKERE HAPJES – KOEIEN – VIDEO ART – MUZIEKTHEATER

Voor het tweede jaar organiseren wij met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Cultuurpunt Ronde Venen de mooiste Open Monumentendag ooit.  De entreeprijs is …..0. En dat is gratis.  Heerlijke optredens, verrukkelijke hapjes en een geweldige sfeer in de Demmerikse polder op 4 locaties: Spoorhuis Vinkeveen, Kaasboerderij Van der Arend, Ruine van Vinkeveen en Gemaal de Ruiter. Verleden jaar was het thema water, dit jaar is het thema AARDE. Mijn Vlakke Land van Jacques Brel, misschien wel het mooiste Nederlandstalige lied aller tijden, is voor die dag ons Volkslied. Dat kom je op alle podia in diverse vormen tegen, net als veel andere kunstuitingen en songs die AARDE, POLDER OF LAND als inspiratie hebben. Komt dat zien, hou deze site in de gaten voor het programma, volg ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwbrief via info@hetspoorhuis.nl. Verleden jaar trokken wij heel veel en superenthousiast publiek, dat wordt in 2023 nog mooier. 

Het Tussen Jacht en Keuken Wilddiner
Zaterdag 25 en zondag 26 november 2023

Een heerlijk warme sfeer
Bob en Paulette van der Spruijt, Gert Tetteroo
Schots Hert
Heerlijkheden in het oude bagage-depot

De traditie wordt weer met extra vuur voortgezet: zaterdag 25 en zondag 26 november 2023 vindt voor de vijfde maal het ‘Tussen Jacht en Keuken Wild Diner’ plaats. Bob en Paulette van der Spruijt serveren ‘walking dinner’ serveren waar de zuiverheid van dit vlees volledig tot zijn recht komt.

Een heerlijke all-inclusive avond met korte presentaties van de jager en de stationschef, heerlijke gerechten en bijpassende goede wijnen.
“Walking” omdat u niet de hele avond op uw stoel blijft zitten, maar ook rouleert tussen wachtkamer en bagage-depot, en tussen comfortable zit-tafels en gezellige sta-tafels. Zodat u optimaal van de gerechten en het gezelschap kunt genieten.Data: zaterdag 25 en zondag 26 november 2023 van 18.00 – 22.00, Spoorhuis Vinkeveen.

Kosten: euro 72,50 p.p. inclusief prachtig wijnarrangement en alle andere drankjes. Reserveren: info@hetspoorhuis.nl of 06-51327584.

Wij kunnen voor uw bedrijfs- of familie-evenement ook speciale wild-avonden verzorgen.

Evenementen in de afgelopen jaren 
 

Lezing: De Invasie van de Amerikaanse Rivierkreeft – een ode aan Piet Heemskerk

Zondag 11 december 2022

Kunnen we iets tegen de invasie van de Amerikaans rivierkreeft doen? Volgens de in september overleden bioloog Piet Heemskerk (foto rechtsboven in het blok tijdens een lezing alhier in 2018 over de weidevogels in de Demmerikse polder) moest dat wel. Ter ere van Piet’s vele onderzoekswerk verkenden biologen Bram Koese (bestrijden!) en Rob Idema (laat nieuw evenwicht ontstaan!) de opmars van deze exoot gisteren. Inclusief mooie door Rob geschoten filmbeelden in de Vinkeveense plassen van dit prachtige maar ook schadelijke dier. Food for thougt – de uitverkochte zaal dacht in ieder geval flink mee. 

Het traditionele Spoorhuis Wildweekend – De Schotse Highlands

Zaterdag 27 en zondag 27 november 2022

De traditie werd na twee jaar gedwongen rust weer met extra vuur voortgezet: voor de vierde maal vond het ‘Tussen Jacht en Keuken Wild Diner’ plaats. Het thema was de Schotse Highlands, waarvan Bob en Paulette van der Spruijt een ‘walking dinner’ serveerden waar de zuiverheid van dit vlees volledig tot zijn recht kwam. Een doedelzakspeler, Pauw, Hert , Zalm en andere heerlijkheden passeerden de revue. Volgend jaar weer, op zaterdag 25 en zondag 26 november 2023. Reserveren via info@hetspoorhuis.nl

PS foto’s van de doedelzakspeler en van het heerlijke gerecht zijn van Ingeborg Langendorff

DEMMERIKSE BUURTBORREL

ZONDAG 18 SEPTEMBER 2022

Een heerlijke buurtborrel met 50 gasten uit de onmiddellijke omgeving van het Spoorhuis, een lezing waarom wij alle Vikingen zijn, een fijn Italiaans buffet en vele oude en nieuwe kennismakingen. Dank Christine Boland en Loes van den Dries voor de organisatie. Leve een prettige buurt waar mensen elkaar kennen, volgend jaar weer!

 
POLDER PERFORMANCES

Het Water Brult in Vinkeveen

Wervelende voorstellingen in de Demmerikse Polder, Vinkeveen

Zondag 11 september 2022 tussen 12.00 en 16.30. 

GRASSROOTS – SMAAKT NAAR OEROL – OPTREDENS – RELAXEN – MONUMENTEN – WANDELEN – POP – KLASSIEK – GEDICHTEN – CHANSONS – KAAS – FIETSEN – POLDER – NATUUR – LEKKERE HAPJES – KOEIEN – VIDEO ART – MUZIEKTHEATER

Open Monumentendag en daarom is de entreeprijs…..0. En dat is gratis. En het was echt de mooiste Open Monumentendag ooit: honderden bezoekers, heerlijke optredens, verrukkelijke hapjes en een geweldige sfeer. Volgend jaar weer!  Onze inspiratie was het door Maarten van Roozendaal vertolkte lied ‘Het Water Brult’. Het is geschreven door Erik van Tijn, Jochem Fluitsma en Frank Pels. Zet zondag 10 september 2023 svp in je agenda voor Polder Performances II.

Het Programma
Dit is wat Polder Performances is!
Ludique begeesterde in de Wachtkamer van het Spoorhuis
Heerlijk bij Kaasboerderij Van der Arend
Mustafa Stitou in het bagagedepot
Aimee van Delden en Marion Schopman in Gemaal de Ruiter
Adriana Kegley & Friends in Gemaal de Ruiter

Dit was een activiteit van de Stichting Spoorhuis Vinkeveen i.s.m. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Cultuurpunt Ronde Venen. Polder Performances is een onderdeel van de Bellosafari en van Open Monumentendag 2022. Mede mogelijk gemaakt door bovenstaande partners, met dank aan Prins Bernard Cultuurfonds Utrecht, K.F. Hein Fonds, Provincie Utrecht, Ronde venen Fonds, Gemeente de Ronde Venen, Staatsbosbeheer, de Groene Venen.  www.hetspoorhuis.nl

De vele evenementen voor 2022 worden in januari toegevoegd aan de geschiedenis van deze pagina