Partners

Het Spoorhuis wordt bewoond en ontwikkeld door Gert Tetteroo die hierbij samenwerkt met sterke partners:

Stichting Spoorhuis Vinkeveen: de SSV heeft als doel de begane grond van het voormalige Spoorhuis toegankelijk te maken voor een breed publiek uit streek, binnen- en buitenland. De Stichting initieert programma’s, faciliteert het gebruik door bijzondere en minder daadkrachtige groepen, en communiceert over geschiedenis en toekomst van het Spoorhuis. Bestuursleden: Klaas Pater, Christine Boland en Geerte Wachter. Directeur: Gert Tetteroo.


VOBI, eigenaar van het pand.
 
 VOBI bv is specialist in de bouw van betonnen constructies. Van kunstwerken (bruggen, viaducten en tunnels), kademuren of ondergrondse constructies (kelders) tot de bouw en renovatie van waterbouwkundige werken zoals sluizen, stuwen, rioolwaterzuiveringen en gemalen. VOBI heeft meer dan 85 jaar ervaring in de bouw. Daarnaast is zij gespecialiseerd in Design & Construct (D&C) projecten. De VOBI kocht het Spoorhuis rond 2011 aan en heeft het pand in 2015/2016 in partnerschap met het bedrijf van Gert, Tetterman BV,  gerestaureerd. 


Stichting Henry Hudson 500 
De Stichting organiseert projecten, voorstellingen, campagnes en evenementen die de kernwaarden van de Nederlandse Republiek, (Nieuw) Amsterdam en New York belichten: vrijheid, handelsgeest en diversiteit.

 

Met de onderstaande  partners is het Bellopad gerealiseerd, een initiatief van de Stichting Spoorhuis Vinkeveen. Het Bellopad is een wandelroute van 20 km / 5 uren van Mijdrecht naar Abcoude, deels over het oude spoor. 

Het Spoorhuis is het meest origineel bewaard gebleven station uit de periode rond 1900.  Ideaal voor vergaderingen, brainstorm-sessies, heidagen, feestelijkheden, vergaderen Vinkeveen en evenementen. Het klassieke gebouw ligt midden in de natuur van Vinkeveen, aan het Bellopad. Amsterdam-Zuid ligt op 12 auto-minuten, net als NS-station Breukelen. U bent van harte welkom in het Spoorhuis Vinkeveen!

 

De partners van het Bellopad