Stap in de wereld van de groene, eeuwenoude en prachtige Demmerikse polder en beleef samen met een groep de cultuur en natuur langs het oude spoor. Vanwege het grote succes in het afgelopen jaar kun je ook in 2022 als groep (bedrijf, familie of club) of individueel, een Bello Safari beleven.
Tussen 5 juni tot en met 2 oktober ben je van harte welkom in Vinkeveen voor een heerlijke arrangement van 4 uur: 2 uur wandelen en 2 uur relaxen, luisteren, lunchen en genieten. 

UPDATE 26 juli : er zijn nog individuele kaartjes beschikbaar op de volgende data: zaterdag 24 september en zondag 2 oktober.
Voor groepen kunnen wij ook op andere data een Bello-safari organiseren, neem hiervoor contact met ons op via info@hetspoorhuis.nl.
Van harte welkom!
CLICK HIER OM TE RESERVEREN
(of kopieer dit adres in je browser:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-doe-de-bello-safari-2022-269583380147)

Je kunt heerlijk relaxen in de boomgaard van een afgelegen kaasboerderij terwijl je, happend in lekkere broodjes boerenkaas, uitkijkt over het weidse polderlandschap. (bij slecht weer vind de lunch plaats in het Spoorhuis).
Na een bezoek met rondleiding aan een historisch verlaten stationnetje neemt een bevlogen gids je mee over het hobbelige knobbelige oude spoor dwars door een natuurgebied waarbij hij/zij vertelt over de vogels, het water, de koeien en het lief en leed dat mensen hier in de afgelopen duizend jaar ervaren hebben. Op eigen gelegenheid, en eigen tempo, wandel je weer terug naar het Spoorhuis door een vogelreservaat.

Doe de Bello Safari van 5 juni tot en met 2 oktober 2022
Van 10.00 – 14.00, euro 24,50 p.p. inclusief koffie/thee/lekkers/fruit/vruchtensappen onbeperkt in Spoorhuis en Bello Tent, en een heerlijke lunch. Alleen nog kaartjes beschikbaar op zondag 14 augustus en  zaterdag 24 september
Kinderen tot 12 jaar: 2 voor de prijs van 1.
Groepen kunnen ook op andere data en tijden, en met andere maaltijden: mail ons even via info@hetspoorhuis.nl voor een offerte op maat.
CLICK HIER OM TE RESERVEREN
(of kopieer dit adres in je browser:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-doe-de-bello-safari-2022-269583380147)

Mocht je safari door Corona niet doorgaan krijg je vanzelfsprekend bericht en je geld volledig terug.
Tekst gaat onder de foto’s door.

Het programma:

10.00 Spoorhuis Vinkeveen

Ontvangst met koffie/thee/vruchtensappen onbeperkt en wat lekkers, en rondleiding door het meest origineel bewaard gebleven station uit deze periode. Hierna een met veel beeld omlijst verhaal over de geschiedenis van het pand en de mensen die hier de afgelopen 106 jaar gewoond en gewerkt hebben.

11.00 Demmerikse polder

Verrukkelijke natuurwandeling met gids van 1.5 uur door een van de oudste en mooiste polders van Nederland, over het oude spoor naar kaasboerderij Van der Arend. Het Bellopad is her en der wat hobbelig en knobbelig, maar voor de meeste mensen goed te doen. Je gids vertelt het verhaal van de vogels, het water, de polder, het jaar 1122 en de Grote Ontginning, de turf-industrie en het huidige gebruik inclusief boeren en vogelreservaat.Bij de Ruïne van Vinkeveen wordt het verhaal van de familie Pauw verteld, die hier tot eind jaren ’50 de spoorbrug bediende.

12.30 Kaasboerderij van der Arend

Aankomst bij de prijswinnende kaasboerderij van Annie en Leon van der Arend. Hier staat er naast koffie/thee onbeperkt, wat lekkers, vruchtensappen, een heerlijke lunch met twee broodjes boerenkaas en vers fruit voor je klaar.  Hier kun je, happend in lekkere broodjes boerenkaas en uitkijkend over de verre einders, heerlijk relaxen.
Daarna wandel je op eigen gelegenheid terug naar het Spoorhuis, aankomst rond 14.00 / 14.30 uur. Op de terugweg kun je nog wat lekkers drinken op het terras bij De Schans, of bij IJssalon de IJsbeer en eetcafe ’t Kruytvat (niet inclusief). Bij slecht weer vind de lunch plaats in het Spoorhuis. 

Click hier om alvast het Demmeriks Dagblad te lezen, 32 pagina’s met mooie verhalen en foto’s als voorpret. Je krijgt een gedrukt bewaar-exemplaar mee na de safari.Praktische zaken:
De Bello Safari vindt van 5 juni tot en met 2 oktober 2022 plaats op diverse dagen tussen 10 – 14.00 uur.
Groepen kunnen ook op andere data en tijden, en met andere maaltijden: mail ons even via info@hetspoorhuis.nl
Kosten: euro 24,50 p.p. incl. onbeperkt koffie/thee/vruchtensappen in Spoorhuis en Bello tent, 2 x wat lekkers, lunch, wandeling met gids, mooie verhalen, presentaties en een full color Demmeriks Dagblad als naslagwerk. Kinderen tot 12 jaar: 2 voor de prijs van 1.
Mocht je safari door Corona niet doorgaan krijg je vanzelfsprekend bericht en je geld volledig terug.
CLICK HIER OM TE RESERVEREN
of kopieer dit adres in je browser: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-doe-de-bello-safari-2022-269583380147
Wil je een groepsboeking maken:
mail ons op info@hetspoorhuis.nl, dan krijg je per kerende post een groepsofferte op maat.

Bereikbaarheid:

Per auto
u kunt parkeren op het parkeerterrein van het Spoorhuis.
Adres: Demmerik 68, Vinkeveen.

Vanaf NS station Breukelen
Per fiets: een prachtige fietstocht van ongeveer 30 minuten

Per bus: buurtbus 526 van Breukelen naar Uithoorn op maandag en donderdag Vertrek 09.03, aankomst Spoorlaan Vinkeveen 09.22
Op zaterdag en zondag: bus 130 van Breukelen naar Uithoorn, vertrek 09.05, aankomst Kerklaan Vinkeveen 09.18, dan nog 10 minuten wandelen.

Vanaf NS Station Abcoude
Per fiets: een prachtige fietstocht van ongeveer 45 minuten.

Dank aan de hieronder vermelde partners van de Bello Safari: zonder jullie steun was het niet gelukt!